Miten minusta tuli äitiysfysioterapeutti?

Pohdin pitkään, millä blogikirjoituksella aloittaisin tämän vuoden. Olenhan luvannut teille että kirjoittaisin vähintään kerran kuukaudessa ja oikein innostuessani jopa kaksi kertaa. Tätä useammin minut löytää somesta nimeltä Äitiysfysioterapeutti Laura.

Mutta kuka siis on Äitiysfysioterapeutti Laura?

Olet saattanut käydä lukaisemassa lyhyen kuvaukseni cv:ni kanssa sivulta Kuka. Mutta nyt haluan päästää sinut vielä lähemmäksi ja kertoa miten olen päätynyt äitiysfysioterapeutiksi Hämeenlinnan ja Hattulan alueelle.

Miten melkein jokaista mahdollista harrastusta kokeilleesta esikoisesta tuli fysioterapeutti?

Heti alkuun täytyy todeta, että välillä itseäkin ihmetyttää. Koska lähtiessäni opiskelemaan alaa en tiennyt siitä sen enempää, kuin mitä olin koulun hakukuvauksista lukenut. 😊

Liikunta ja etenkin pesäpallo olivat aina olleet lähellä sydäntäni. Tämän johdosta hakeuduin lähilukion sijaan Porin Suomalaiseen yhteislukioon, jossa sain suorittaa liikunnan lukiodiplomin. Niinpä lukion lopulla haaveilin tulevaisuuden ammatikseni liikunnanohjaajan tai luokanopettajan ammattia.

Koulun käytävällä vastaan tullut opo kuitenkin kannusti hakemaan fysioterapeutiksi.

Niinpä pistin hakemukset Jyväskylän amk:uun, ajatuksena jatkaa opiskelu amk:n jälkeen Jyväksylän yliopistossa.

Muistan vieläkin elävästi, kuinka fysioterapiakoulutuksen haastattelutilanteessa spontaanisti totesin haastattelijalle, ettei minusta ole hoitoalalle. Edelleenkin seison noiden sanojeni takana. Minun roolini on terapeuttisempi ja kuntouttava, ei hoivaava.

Koulutuksen hyväksymiskirjeen saavuttua olinkin positiivisesti yllättynyt, vaikka Jyväskylän sijaan paikaksi oli vaihtunut Tampere ja silloinen Pirkanmaan ammattikorkeakoulu.

Vuosi vuodelta innostus alaani ja sen moninaisuutta kohtaan on lisääntynyt.

Olen ollut siitä onnellisessa asemassa, että heti valmistumisestani lähtien olen saanut tehdä tätä rakastamaani työtä monipuolisesti keskittyen tuki- ja liikuntaelinsairauksiin.

Aloitin pienessä yksityisessä hoitolaitoksessa Kiukaisissa, siirtyen sen jälkeen polikliiniseen vastaanottotyöhön terveyskeskukseen ensin Hämeenlinnaan ja sitten Akaaseen.

Minulle ammattillisen kehittymisen kannalta merkittävintä on ollut saada työskennellä osana tiimiä. Työkavereiltani sekä koulutuksista olen ammentanut lisää ammattitaitoa.

Fysioterapeutin työ on niin suuri osa minua, että olen halunnut joko opiskella tai tehdä töitä myös ollessani äitiys- tai hoitovapaalla. Ja siitä päästäänkin viimein äitiyteen ja siihen:  

Miten todella ajauduin perustamaan Lauran liikkeen ja ryhtymään äitiysfysioterapeutiksi.

Ollessani raskaana ja saadessamme ihanan esikoisemme keväällä 2015, sain ensi kertaa todeta, että julkisenpuolen palvelut eivät joka kunnassa ole samanlaiset. Siinä missä Akaassa fysioterapia toimintamme on hyvin kytköksissä neuvolan ja koulun kanssa, ei vastaavasti näin Hämeenlinnassa ollut.

Joten, kun Kuntoutuksen YAMK opinnoissani keväällä 2016 piti keksiä liikeidea, oli se jo kirkkaana mielessäni:

Haluan tuottaa fysioterapiapalveluita raskausaikaan, synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä vauvoille Hämeenlinnan alueella.

Koin jo tuolloin, että minulla on paljon annettavana äideille, vauvoille ja perheille. Tietotaitoani olen lisännyt kouluttautumalla runsaasti parin viime vuoden aikana keskittyen sekä äiteihin että vauvoihin.

Sattuman kautta tuolloin keväällä 2016 tutustuin yhteisen ystävän kautta kätilö-urheiluhieroja Tanjaan, jonka kanssa aloitimme innostuneina hyvin kattavan Kantava kosketus perhevalmennuksen. 

Enää tätä perhevalmennusta ei ole, vaan palvelumme ovat jäsentyneet erillisiksi. Tanja luotsaa ammattitaitoisen kätilötiiminsä kanssa Luota syntymään synnytysvalmennusta.  sekä tuottaa urheiluhierojan ja kätilön palveluita osana liiketila kokoNaisuus oy:n palveluntarjontaa.

Otan itsekin vastaan juuri tuolla liiketila kokoNaisuuden toimivissa tiloissa, ja ajan vastaanotolleni saat kätevästi varattua nettiajanvauksestani.

Näin oli Hämeenlinnaan saatu äitiysfysioterapeutti

Hämeenlinnan lisäksi toimintalueekseni kuuluu Hattula ja Hämeenlinnan pitäjät. Työtä tietoisuuden lisäämiseksi on kuitenkin tehtävä ja onhan äitiysfysioterapia nimekkeenäkin varsin uusi, kun yhdistyksemme perustettiin vasta keväällä 2017.

Tämän johdosta vko 6 minut löytää Hämeenlinnan srk vauvakerhoista, 28.2. Hämeenlinnan aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillasta sekä 18.3. MLL:n perhe lasta odottaville illasta yhdessä Tanjan kanssa.

Koen suurta onnellisuutta, kun teidän tietoisuus äitiysfysioterapian vaikutuksista raskausajan hyvinvointiin sekä synnytyksen jälkeiseen palautumisen tukemiseen on lisääntynyt. 

Pääasiassa vastaanotollani käy sekä raskaana olevia että synnyttäneitä äitejä. Yksilävastaanoton lisäksi järjestän säännöllisesti workshop-tyylistä KAUNIS ÄITI-kurssia erikseen odottaville sekä synnyttäneille. Lisää tietoa löydät otsakkeen Äideille alta.

Äitien ohella vauvat ovat lähellä sydäntäni. ❤ Parin kuukauden välein järjestän suositun KANTAVA KOSKETUS vauvahierontakurssin opastaen vauvahierontaan, ergonomiseen kantamiseen sekä vauvan rauhoittamiseen.

Vauvoille palveluluistani löytyy vauvahierontakurssin lisäksi vauvan fysioterapia vastaten enemmän vauvan yksilöllisiin tarpeisiin, joko yksilövastaanotolla tai kotikäyntinä.

Näistä vauvojen ja äitien palveluista lupaan kirjoittaa vielä lisää tämän vuoden aikana.

Nyt saan olla erityisen onnellinen ihanista asiakkaistani ja siitä kun he suosittelevat palveluitani niitä tarvitseville.

❤ Minä olen täällä teitä varten. ❤Äitiysfysioterapeutti Laura